Mi a zsaluzia?

A zsaluzia a nyílászáró külső oldalára szerelt, 50 illetve 80 mm széles, alumínium lapokból álló árnyékoló. Működési elve hasonló a reluxáéhoz, de annál masszívabb, erősebb, az időjárás viszontagságainak ellenáll. Domború lamellái peremezett illetve peremezetlen kivitelűek lehetnek, tetszőleges szögben forgatva kizárják a vakító napsugarakat de a szórt fény és a friss levegő bejutását lehetővé teszik.

Lamellák

A peremezett lamellák szélállósága nagyobb, így szélesebb árnyékolók is megoldhatók egyben. A peremezetlen lamellák enyhén íveltek, rugalmasak. Nagyobb szélterhelés hatására képesek meghajlani de rugalmasságuknak köszönhetően visszanyerik eredeti formájukat. A síklamellás zsaluzia kevesebb helyet is igényel felhúzott állapotban.

Megvezetés

A zsaluzia megvezetést igényel, ez lefutósínnel illetve bowdennel oldható meg. Sínes megvezetés esetén a lamellák végén elhelyezett vezetők a gumibetétes sínben, bowdenes esetén a zsaluzia lamellákba stancolt lyukasztásokon keresztül végzik a zsaluzia megvezetését.

Mozgatás

A zsaluzia belülről kézi kardáncsuklós forgatókarral, zsinórral vagy motorral működtethető. A lamellák új épületeknél a falba süllyesztve, míg utólagos beépítésnél külső védőtokba gyűjthetők össze. A zsaluzia védőtokok kialakításuk szerint lehetnek U, L, I formájúak.

Zsaluzia típusaink

Egy termék se felelt meg a keresésnek.