Szúnyogháló mellett bátran szellőztethetünk

A rendszeres szellőztetés azért fontos, hogy a fáradt, benti levegő helyett, oxigénben gazdag, friss levegő jusson be az otthonunkba. Ettől az energiaszintünk is megváltozhat, felélénkülhetünk. A szúnyogháló ma már nélkülözhetetlen, ha kinyitjuk az ablakot (és lassan az ajtót is).

Még akár azt is meg tudjuk előzni, hogy az elhasznált levegő miatt fájduljon meg a fejünk. Sőt, könnyebben fogunk tudni koncentrálni az otthoni munkavégzés közben az oxigéndús, friss levegőnek köszönhetően.

A nyitott ablak problémája

A kisgyerekeseknek biztosan ismerős az a helyzet, vagy emékeznek rá, hogy van az az életkor, amikor egyszerűen sikítófrászban törnek ki a kicsik, ha egy repülő valami és akármi bejut, berepül a szobába. És ahogy egyre melegebb lesz az idő, úgy hatványozódik a berepülő rovarok száma…

Ha van gyerekünk, ha nincs, az sem egy utolsó szempont, hogy ha kinyitjuk az ajtót vagy ablakot, akkor ne az legyen az első, hogy minimum tíz szúnyogot és öt poloskát kelljen kiűznünk bentről. Tehát a szúnyogháló és a rovarháló rendkívül fontos.

Nagy mértékben növeli a komfortérzetet, és megakadályozza a levegőben lévő szöszök, tollak, szőrszálak és a falevelektől bejutását is. Allergiaszezonban pedig kifejezetten hasznos, mert a repülő pihéket is kint tudja tartani.

Nyitott ablak szúnyogháló nélkül

Korszerű és tartós szúnyogháló

Az Árnyékolás.hu, vagyis az általunk forgalmazott szúnyogháló üvegszálas alapra készül, antracit szürke, UV stabil bevonattal. Ennek köszönhető a hosszú élettartam, valamint, hogy az időjárási viszonyoknak is jól ellenáll. A szúnyogháló színének és szövésének köszönhetően alig észrevehető.

A nyílászárókra akár utólag is felszerelhető szúnyoghálónak van egy biztonságot növelő faktora is, hozzájárulhat a gyermekek biztonságos közlekedéséhez a lakásban, valamint a kisebb állatok (például kutya, macska, papagáj) biztonságos tartásához.

A szúnyogháló típusok

A nyílászáróktól függően két alap szúnyogháló kategóriát különböztetünk meg. Az egyik az ablak szúnyogháló, a másik pedig az ajtó szúnyogháló, ám többféle típusai is léteznek.

Most a barkácsáruházakban kapható, öntapadós-tépőzáras megoldásokkal nem foglalkozunk, azok ideig-óráig tartanak, és jó, ha egy szezont kibírnak. A tartós és minőségi szúnyogháló pontosan illeszkedik egy adott nyílászáróra.

Zsanéros szúnyogháló

Az egyszárnyú zsanéros szúnyogháló az igazi, régóta jól bevált típus „újkori” kivitele. Masszív, 4,5 x 2,6 cm-es kerettel készítjük.

Fehér és barna alapszínben, 3 féle fa-színben kapható, de bármilyen RAL színben elkészíthető. Az antracit szürke üvegszálas háló, hosszú élettartamú, alig észrevehető kivitelben készül. Természetesen kétszárnyú változatban is elkészítjük!

Kétszárnyú zsanéros szúnyogháló

Rugós megoldás

A rugós szúnyogháló egyoldali és kétoldali kivitelben is választható. Az egyoldali az egyszárnyú ajtókra javasolt megoldás. Könnyen kezelhető, kis helyigényű. Az önálló rugós, mozgatható változat előnye, hogy a használat után egy mozdulattal „eltüntethető” a tokjában.

Az alsó és felső sínben a háló két kefe között helyezkedik el, így hatékony védelmet nyújt a repülő rovarok, bogarak ellen, nincs rés, amin át bejuthatnának. A szúnyogháló tartószerkezete alumíniumból készül, a keret színe alapáron fehér vagy barna. Az alapszínek mellett háromféle fa-színben is kapható, de felárral bármilyen RAL színben elkészítjük.

Pliszé szúnyogháló

A pliszé szúnyogháló talán ma még kevésbé elterjedt itthon, miközben ez a típus az, amely a legkönnyebben kezelhető és kis helyigényű. Elsősorban ajtóra javasoljuk.

A pliszé szúnyoghálónak két típusa van. Az egyik a láncos mozgatású, amely alsó vezető sínnel nem rendelkezik. Alul mindössze néhány mm vastag profilt kell a padozatra leragasztani. A másik a zsinóros típus, ahol a háló alul-felül U profilban mozog.

A tartószerkezete alumíniumból készül, a keret színe alapáron fehér vagy barna. Az alapszínek mellett háromféle fa-színben is kapható, de felárral ezt a típust is bármilyen RAL színben elkészítjük. Ennél a típusnál a háló szürke vagy fekete színben is választható.

Pliszé szúnyogháló

Fix háló

A nálunk kapható fix keretes szúnyoghálót ablakra javasoljuk, hiszen nem mozgatható, nem nyitható, csavarkötésekkel rögzítjük.

A szúnyoghálót alapáron fehér vagy barna kerettel készítjük, választható háromféle famintás kivitelben, de szintén egyedi RAL színű keret is választható hozzá. Az antracit szürke üvegszál alapanyagú háló hosszú élettartamú, alig észrevehető, az időjárás viszontagságainak (tartós erős napsütés ill. téli hideg) is ellenáll.

Rolós szúnyogháló

A rolós szúnyogháló könnyen kezelhető, kis helyigényű, rugós, mozgatható változatú megoldás ablakokhoz. Beltéren, például tetőtéri ablak esetében is jó választás, a beltéri falsíkra tudjuk felszerelni.

Nagy előnye, hogy használata után egy mozdulattal „eltüntethető”. A lefutósínben a háló két kefe között helyezkedik el, így közel 100%-os védelmet nyújt mindenféle repülő rovar ellen. Tokja kb. 4,5 x 4,5 cm-es, levezető sínje 3,2 cm széles alumínium profil.

A tartószerkezete – az acélrugó kivételével – alumíniumból készül, a keret színe alapáron fehér vagy barna. Az alapszínek mellett 3 féle fa-színben is kapható, de felárral bármilyen RAL színben elkészíthető. Az ablakoknál függőleges mozgatású szúnyogháló típus választható.

Ha nehéz a döntés…

Felsoroltuk azokat a szúnyogháló típusokat, amelyek nálunk kaphatók, és amelyeket fel is szerelünk vásárlóink otthonában a nyílászárókra.

Szúnyogháló ajtóra

Mi minden esetben azt javasoljuk, hogy az árajánlat kérése előtt érdemes átgondolni az otthoni szokásokat. Melyik nyílászárót mire és milyen gyakran használják, nyitják. Ezalapján érdemes kiválasztani a megfelelő típust, lemérni pontosan a méreteket és csak utána kérni árajánlatot.

Természetesen mindig rendelkezésre állunk, ha kérdés merül fel, mindenben tudunk segíteni. Hiszen az a célunk, hogy a mi vásárlóink 100%-ig elégedettek legyenek az általunk forgalmazott és beszerelt termékekkel, legyen az akár szúnyogháló, akár redőny, napellenző vagy bármelyik másik minőségi árnyékolómegoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük