Alumínium redőny

Alumínium redőnyA külsőtokos redőny előnye, hogy utólag majdnem bármilyen befelé nyíló nyílászáró elé felszerelhető. Arra azonban számítani kell, hogy a redőnytok felül némileg leszűkíti majd a nyílás szabad felületét. A redőnytok mérete gyártmánytól függően, valamint a magasabb ablakoknál a felcsévélt redőny kötegátmérője miatt 13,7x13,7 cm-es mérettől felfelé növekedhet, 16,5; 18; 21 cm-es tokméretig. A redőny lefutó vezetősínek esetén zajcsökkentő betéttel van ellátva.

Fontos említeni, hogy létezik redőny tokba beépített szúnyogháló. Ebben az esetben a szúnyogháló tengelye is a tokba kerül, ez különleges kialakítású tokot, s a hozzá való dupla vezetősínt igényel. Az üvegszál alapanyagú szúnyogháló a rugós előfeszítésű tengelyre automatikusan tekeredik fel. A szúnyogháló a vezetősínben kefés szegélyek között mozgatható, így tökéletes védelmet biztosít a repülő rovarok ellen. Praktikus, bár kicsit költségesebb megoldás.   

Ha a kialakítás lehetővé teszi, akkor a beépített vakolható redőny épületesztétikai szempontból a legszebb megoldás. Az alumíniumból kialakított redőnyházak szilárdak, korróziómentesek, peremcsatlakozásaik jól zárnak, szigetelnek. A redőny tengelye horganyzott acéllemezből készül - 4; 6 cm átmérőjű - méretük a csőmotorok utólagos beszerelését is lehetővé teszi. Kézi mozgatás esetén a tengely  felfüggesztése csapágyazott, ami a könnyű mozgatást és kopásmentes működést biztosít hosszú éveken keresztül. 

Alumínium redőny

Alumínium redőnyAz alumínium redőny hosszú élettartamú, igen jó hőszigeteléssel rendelkezik, mechanikai védelmet nyújt - a redőny acél függesztékkel van felszerelve, ez nehezíti az esetleges külső behatolásokat.

Tovább

Alumínium redőny, beépített szúnyoghálóval

Redőny beépített szúnyoghálóvalAz alumínium redőny beépített szúnyoghálóval rendelkező változata, melynél a redőny és szúnyogháló egy dupla levezető sínben, külön-külön is mozgatható.

Tovább

Vakolható alumínium redőny (beépített szúnyoghálóval is)

Vakolható tokos redőnyMár a ház tervezésekor érdemes a redőnyre gondolni, legalább a tokrendszert érdemes előre beépíttetni. A  redőny belső alkatrészeit ráér akár később is beszereltetni.

 

 

 


Árajánlatot redőnyökre online árajánlatadónk segítségével kaphat 1 perc alatt. Amennyiben a teljes redőny választékra kíváncsi azt a redőny típusok bemutatása oldalon tekintheti meg.

Kapcsolódó referenciák

Redőny óvja a házat

Alumínium redőny ajtóra Mikor még csak beszélgettünk a nyílászárók árnyékolásáról furcsának tartottam a redőnyt. De nagyon szép munka sikerült és illik is az épülethez a redőny.

Portál redőnyözés Szentendrén

Portál redőnyözés Szentendrén Megbízónk kérésére szép és biztonságos megoldást készítettünk.

arnyekolas.hu