Ősz, redőny, temperálás

Ősz, redőny, temperálás - Árnyékolás.hu

Nem csak a reggeli napfény és a nyári meleg ellen nyújt kiváló megoldást egy prémium redőny: ősztől tavaszig a lakás hőjének megtartásában is fontos szerepet játszik. A palást és az ablaküveg közötti légtér ugyanis szigetel, így fűtésszezonban kevesebb energiával tartható fenn a család által megszokott, komfortos hőmérséklet.

Október beköszöntével a háztartásokban sorra kapcsolják be a különféle fűtésrendszereket, ám a korszerűtlen vagy félkész szigetelési megoldások miatt Magyarországon ma is sok helyen komoly költséget emészt fel a házak, lakások temperálása. A régi, megvetemedett vagy szelelő nyílászárók résein, a szimpla ablak- vagy ajtóüvegek felületén meglepően sok meleg szökik, pedig az energiavesztés a teljes felújításnál kedvezőbb árú, gyorsabb megoldással is orvosolható.

A minőségi redőny alapvetően egy olyan – megbízható, hosszú élettartamú, jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező – mechanikai védelmet nyújtó, külső árnyékoló, amely egész évben gondoskodik a kellemes beltéri hőmérsékletről, védi az UV-sugaraknak kitett ablak- és ajtókereteket, segít kizárni a kíváncsi tekinteteket, illetve biztonsági, vagyonvédelmi szempontból sem utolsó. A redőny vásárlás és beszerelés, a megfelelő partnerrel, könnyedén kivitelezhető, és akár a fűtési szezonban is megoldható. Nincs tehát késő ahhoz, hogy még idén extra hőmegtartó berendezéssel erősítsük otthonunkat!

Régi ismerős – korszerű tulajdonságokkal

Ősz, redőny, temperálás - Árnyékolás.hu

A prémium szigetelés- és árnyékolástechnika eszköztárában megérdemelt helye van a különböző redőny típusoknak. Szó sincs már a nyikorgó, dohos szagú, avítt modellekről, melyekre nagyszüleink régi házaiból emlékszünk! Napjaink korszerű, minőségi választéka igen széles: kialakítás szempontjából a külsőtokos redőny és a vakolható tokos redőny alkotja a két fő kategóriát, alapanyag tekintetében műanyag, illetve alumínium modelleket különböztetünk meg. Az árnyékolás.hu termékpalettáján elérhetők olyan okos megoldások, mint a motorizálás, illetve található redőny beépített szúnyoghálóval is.

Műanyag vagy alumínium?

Ősz, redőny, temperálás - Árnyékolás.hu

Szigorúan a hőmegtartás szempontjából nézve az alumínium redőny a megfelelő választás. A tűpontos illeszkedés garantálja ugyanis azt, hogy a palást és az ablaktábla közötti légtér – ami az extra szigetelőanyagot jelenti – felmelegedjen, és hőt adjon le az ablaktáblának, ezzel növelve a benti levegő hőmérsékletét. A megfelelő modellel a fűtésszámla egy átlagos családi házban akár 5%-kal is csökkenthető.

Extra tippek a maximális hatékonyságért

Természetesen egy alumínium redőny önmagában nem biztosít 100%-os hőszigetelést, azonban némi körültekintéssel, pár, napirendbe illeszthető gyors mozdulattal további forintokkal zsugoríthatjuk fűtésszámlánkat.

  • Válasszunk kiváló minőségű terméket! Az ablak redőny árak viszonylag szélesebb skálán mozognak, ám a prémium redőny meghálálja magát: az időtálló alapanyagoknak és tartozékoknak köszönhető hosszabb élettartam, a szakértő felmérésből, tervezésből majd telepítésből eredő tökéletes illeszkedés, illetve a legújabb technológia mind hozzájárul ahhoz, hogy a nyílászáró szigetelése új szintre emelkedjen.
  • Ősszel és télen a napsütéses órákban húzzuk fel a redőnyt, engedjük be a kinti meleget, azonban, amint sötétedni kezd, eresszük le a lamellákat. Ha nem kívánunk ezzel naponta bajlódni, egy motorizált alumínium redőnnyel könnyedén automatizálhatjuk a reggeli-délutáni működést.
  • Ne mulasszuk el évente átnézetni a redőnyöket. Egy gyors ellenőrzés a legelfoglaltabbak életébe is belefér, a tapasztalt szakértő pedig percek alatt megállapítja, szükséges-e bármilyen beavatkozás. A jól karbantartott alumínium vagy műanyag redőny hosszú évekig kifogástalanul látja el feladatát – télen, nyáron, hűtés- és fűtésszezonban egyaránt.

Önnek milyen redőnyre van szüksége?

Válasszon redőnyeink közül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük