Mind a(z) 4 találat megjelenítve


A napellenző egy életre szól, nem csupán 2-3 szezonra

A hosszú távon szép és kifogástalanul működő és a csak 2-3 szezont kiszolgáló napellenző és árnyékoló eszközök között a termékkategória árnagyságrendje miatt nincs nagy árkülönbség. Néhány tízezer forintot megspórolhatunk ugyan, az érzés azonban, amikor 1-2 év után szembesülünk vele, hogy alkalmi vételnek számító napellenzőnk cserére szorul, megfizethetetlenül rossz.

Ezért a következőkben röviden összefoglaljuk, mire érdemes figyelnie, ha azt szeretné, hogy tartósan kifogástalanul működő és szép állapotú napellenző árnyékában élvezhesse a jó időt családja, irodája, üzlete teraszán. A lentiek figyelembe vételével megkímélheti magát és pénztárcáját a rossz választás okozta többletköltségektől és a csalódás kellemetlen érzésétől.

Zártszelvény

Sokan nem is gondolnák, de ez a napellenző "gerince", tulajdonképpen ettől stabil a szerkezet. Ezért a hazai átlagtól eltérően 2 mm falvastagságú zártszelvényre építjük napellenzőinket, ettől olyan masszívak. Mindemellett nagyon fontos, hogy a zártszelvény un. galvánfürdőben előkezelt legyen, ezért lesz belül is rozsdamentesített. Így a  rozsdás lé évek múltán sem fog folyni a falon, ezzel sok bosszúságot és költséget megspórolva.

Öntvények

Ezek minősége adja meg a napellenző erősségét, ugyanis ezek az alkatrészek törnek el egy nem megfelelő minőségű napellenzőben először. Ezért az alumínium alkatrészeknek vagy  nyomás alatt öntöttnek vagy extrudált profilból készültnek kell lennie. Így biztosítható, hogy az alkatrészek belsejében nincsenek rejtett légbuborékok, ezért erősek és hosszú életűek. Napellenzőink alkatrészei ezért is kapták meg a nemzetközi TÜV minősítést.

Csavarok

A csavaroknak legalább 8.8-as szakítószilárdságúnak kell lennie a legnagyobb biztonság eléréséhez. Ezt egyszerűen ellenőrizheti a csavarok fején. Fontos, hogy a csavarok rozsdamentesek legyenek, hogy a rozsdalé ne kezdjen el folyni a napellenzőből néhány év után, valamint önzáró "anyával" rendelkezzenek, mert a mozgástól a csavarkötések hajlamosak meglazulni.

Rugók

A rugók biztosítják a napellenző feszességét. Ezért könyökkarjainkban két illetve nagyobb kinyúlás esetén három rugó biztosítja a megfelelő feszességet. Ezért is állíthatjuk büszkén, hogy hat méter szélességig bőségesen elegendő két könyökkar használata. Valamint így tudunk normál könyökkarral 4,1 méter kinyúlást is biztonságosan elérni.

Állíthatóság

A dőlésszög állíthatósága szinte az egyetlen, de annál fontosabb állítási lehetőség a napellenző esetén. Fontos, hogy a dőlésszög fokozatmentesen állítható legyen, akár 0-90 fok tartományban. Külön jó, ha a dőlésszög egyszerűen állítható a kurbli segítségével.

Ponyva

A minőségi textil sokáig megőrzi eredeti szépségét és állagát, fizikai jellemzőit. Textil beszállítónk, a Sattler cég vásznaira 5 év fakulási garanciát vállal. A szövet szálában színezett, ezzel is elősegítve a hosszú távú színtartósságot.