Minőségi alapanyagok

A napellenzőinkhez felhasznált minőségi alapanyagok a világ vezető beszállítóitól származnak, ami garantálja tartósságukat, hiszen ezek az árnyékolók a Földközi-tenger országaitól Ausztráliáig, a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is bizonyítottan megállják a helyüket.

Tartós szerkezetek

Szerkezeteink tartósak, az anyagok sokáig megtartják eredeti szépségüket. Minden termékünk biztonságos kivitelű, az utolsó csavarig magas minőségű anyagból készült. Kültéri szerkezeteknél elengedhetetlen a rozsdamentes alkatrészek használata, így még a csavarok is rozsdamentesek.

Napellenző típusaink


A napellenző egy életre szól, nem csupán 2-3 szezonra

A hosszú távon szép és kifogástalanul működő és a csak 2-3 szezont kiszolgáló napellenző és árnyékoló eszközök között a termékkategória árnagyságrendje miatt nincs nagy árkülönbség. Néhány tízezer forintot megspórolhatunk ugyan, az érzés azonban, amikor 1-2 év után szembesülünk vele, hogy alkalmi vételnek számító napellenzőnk cserére szorul, megfizethetetlenül rossz.

Ezért a következőkben röviden összefoglaljuk, mire érdemes figyelnie, ha azt szeretné, hogy tartósan kifogástalanul működő és szép állapotú napellenző árnyékában élvezhesse a jó időt családja, irodája, üzlete teraszán. A lentiek figyelembe vételével megkímélheti magát és pénztárcáját a rossz választás okozta többletköltségektől és a csalódás kellemetlen érzésétől.

Zártszelvény

Sokan nem is gondolnák, de ez a napellenző "gerince", tulajdonképpen ettől stabil a szerkezet. Ezért a hazai átlagtól eltérően 2 mm falvastagságú zártszelvényre építjük napellenzőinket, ettől olyan masszívak. Mindemellett nagyon fontos, hogy a zártszelvény un. galvánfürdőben előkezelt legyen, ezért lesz belül is rozsdamentesített. Így a  rozsdás lé évek múltán sem fog folyni a falon, ezzel sok bosszúságot és költséget megspórolva.

Öntvények

Ezek minősége adja meg a napellenző erősségét, ugyanis ezek az alkatrészek törnek el egy nem megfelelő minőségű napellenzőben először. Ezért az alumínium alkatrészeknek vagy  nyomás alatt öntöttnek vagy extrudált profilból készültnek kell lennie. Így biztosítható, hogy az alkatrészek belsejében nincsenek rejtett légbuborékok, ezért erősek és hosszú életűek. Napellenzőink alkatrészei ezért is kapták meg a nemzetközi TÜV minősítést.

Csavarok

A csavaroknak legalább 8.8-as szakítószilárdságúnak kell lennie a legnagyobb biztonság eléréséhez. Ezt egyszerűen ellenőrizheti a csavarok fején. Fontos, hogy a csavarok rozsdamentesek legyenek, hogy a rozsdalé ne kezdjen el folyni a napellenzőből néhány év után, valamint önzáró "anyával" rendelkezzenek, mert a mozgástól a csavarkötések hajlamosak meglazulni.

Rugók

A rugók biztosítják a napellenző feszességét. Ezért könyökkarjainkban két illetve nagyobb kinyúlás esetén három rugó biztosítja a megfelelő feszességet. Ezért is állíthatjuk büszkén, hogy hat méter szélességig bőségesen elegendő két könyökkar használata. Valamint így tudunk normál könyökkarral 4,1 méter kinyúlást is biztonságosan elérni.

Állíthatóság

A dőlésszög állíthatósága szinte az egyetlen, de annál fontosabb állítási lehetőség a napellenző esetén. Fontos, hogy a dőlésszög fokozatmentesen állítható legyen, akár 0-90 fok tartományban. Külön jó, ha a dőlésszög egyszerűen állítható a kurbli segítségével.

Ponyva

A minőségi textil sokáig megőrzi eredeti szépségét és állagát, fizikai jellemzőit. Textil beszállítónk, a Sattler cég vásznaira 5 év fakulási garanciát vállal. A szövet szálában színezett, ezzel is elősegítve a hosszú távú színtartósságot.

Gyakori kérdések - napellenzőkkel kapcsolatban

Igaz, hogy rozsdamentes csavarokat használnak?

Igen, ez igaz. Minden olyan helyre, ahol eső érheti a napellenzőt és a műszaki adottságok engedik, ott rozsdamentes csavarokat, minőségi, önzárós anyákat használunk. Ezt sokan nem tekintik fontos tényezőnek de mikor évek után a rozsda elkezd folyni a napellenző alkatrészeiből akkor válik igazán bosszantóvá.

Csak számlával, bruttó áron tudok vásárolni?

Igen, termékeinket külföldről importáljuk valamint hivatalos forgalmazóktól vásároljuk, ezért a számla nélküli forgalmazás nem oldható meg, mindamellett, hogy az nem is törvényes. Ennek ellenére számtalanszor találkozunk azzal, hogy konkurens cégek nettó árat adnak (mely általában felbruttósítva drágább is mint a mi minőségi termékünk)! Nagyon fontos figyelni erre, ugyanis számla nélküli vásárlás esetén a garanciát sem lehet érvényesíteni! Valamint 20 éves tapasztalatunk alapján állíthatjuk, a számla nélküli termékek valamilyen minőségi hiányosságot is rejtenek!

Valóban Önök gyártják a napellenzőket?

Igen, a napellenzőket valóban mi gyártjuk itt a telephelyünkön, saját varrodánk és alapanyag raktárkészletünk van, az általunk forgalmazott termék magyarországi vezérképviselete vagyunk. Sajnos ez a szakmában elterjedt szlogen, de mi valóban importőrök és gyártók vagyunk. Jöjjön el hozzánk és győződjön meg róla a saját szemével.

Igaz, hogy 6m széles napellenzőhöz 3 kar szükséges?

Nem, ez nem igaz. Megfelelő minőségű könyökkarok használatával 6x3 méteres méretig 2 db kar használata bőségesen elegendő, a 3. kar szüksége inkább a minőség hiányosságáról árulkodik.

Mennyire fontos az un. zártszelvény előkezeltsége?

Nagyon is fontos. Ugyanis a zártszelvény a nem festett részeken kezd el rozsdásodni. Ennek megelőzése érdekében az általunk forgalmazott napellenzőkbe 2 mm falvastagságú (tehát különlegesen erős, Magyarországon általánosan az 1-1,5 mm vastagságú használatos), galvanizált (galván fürdőben merített, így a belseje is ellenáll a rozsdásodásnak) zártszelvényt építünk. Igaz, erre megvásárláskor nem igazán gondolnak, de amikor évek múltán sem kezd el rozsdásodni a napellenző akkor igazán érzékelhető, hogy az Ön termékének a forgalmazója nem sajnálta ki az anyagot a termékből.

Miért olyan fontos, hogy a dőlésszög fokozatmentesen állítható legyen?

Ez valóban egy nagyon fontos kérdés véleményünk szerint ugyanis nincs is annál csúnyább látvány mint amikor a napellenzőt nem lehet szépen beállítani vízszintesre és csálén áll. Valamint az utólagos módosítás is így csupán percek kérdése.

Mi bizonyítja az Önök által forgalmazott termékek minőségét és tartósságát?

Erre leginkább az általunk forgalmazott termékek minőségigazolásai valamint 20 éves szakmai múltunk a garancia. Valamint az a tény, hogy napellenző szerkezeteinkből 250.000,- darab készül évente és a világ 70 országában forgalmazzák. Véleményünk szerint ha egy napellenző az Ausztrál óceánpart sós levegős, szeles körülményei között is bizonyítnak, akkor annak Magyarországon is meg kell állnia a helyét.

Forgalmaznak előregyártott árnyékolástechnikai eszközöket?

Nem. Minden termékünk beszerelését gondos előkészítés és helyszíni felmérés előz meg. Ezt követően az egyedi igényeknek megfelelően gyártjuk le és állítjuk össze a megrendelt terméket.

Mindig helyszíni felmérés előzi meg a végleges árajánlatot?

Igen. Előzetesen tájékoztató árajánlatot adunk ki, amit a helyszíni felmérést követően véglegesítünk. A tájékoztató és végleges árak között ált. kisebb, mint 3 % a különbség, azokban az esetekben amikor semmi extra nehezítő dolog nem adódik.

Mennyi idő telik el a megrendelés és a beszerelés között?

Általánosan a napellenzők felszerelése a megrendeléstől számított, szezonon kívül max. 5-7., szezonban 7-12. munkanapon történik. Egyéb termékeinknél általánosan a megrendelést követő 10-14 munkanapon belül kerül helyére a megrendelt termék. A zsaluziák szállításu határideje kb. 4 hét.

Kell fizetni a helyszíni felmérésért, szaktanácsadásért?

A felmérés Budapesten 100.000 Ft megrendelés felett díjtalan, szaktanácsadásért fizetni kell. Amennyiben bruttó 100.000,- Ft-os megrendelés követi a személyes felmérést a helyszínen, úgy ezen szolgáltatásunk ingyenes. Amennyiben nem követi megrendelés a helyszíni felmérést ill. tanácsadást, úgy cégünk 10 km-es körzetében egységesen 7000 Ft díjat számítunk fel. Ennél távolabbi helyszínek esetében 180 Ft/km útdíjat oda-vissza is felszámítunk.

Kell előleget fizetnem?

Igen, megrendeléskor 40 % a fizetendő, melyről írásos igazolást, átvételi elismervényt is adunk. A fennmaradó részletet felszereléskor kell kifizetni készpénzben.

Fizethetek bankkártyával?

Igen, de csak bemutatótermünkben tudjuk ezt a lehetőséget biztosítani egyelőre.

Budapesten kívül is vállalnak munkát?

Igen, egységesen 180 Ft/km szállítási díjat számolunk fel oda-vissza. Illetve szívesen javasoljuk országos viszonteladói hálozatunk megbízható tagjait.

Megnézhetek Önöknél mintadarabokat?

Igen, sőt javasoljuk is, mivel segíti azt, hogy a megrendelők pontosan tisztában legyenek az igényelt áruk kinézetével, minőségével, lehetőségeivel. Ugyanis sokan csak mesélnek a napellenzőről és kiszállításkor pedig mást adnak. Ilyen mintákkal a viszonteladóinkat is ellátjuk, keresse náluk is.

Kell tisztítani az Önök által gyártott napellenző ponyváját?

Az általunk forgalmazott ponyvák speciális szennytaszító kezelést kapnak, így csupán portalanításuk szükséges, sima kisnyomású kerti slaggal majd szárítással. Ezen kívül gombásodás- algásodásgátlóval kezelt. Beszállítónk a színtartósságra is 5 év garanciát vállal.

Igényel az Önök által gyártott napellenző karbantartást?

Igen, a hosszabb élettartam érdekében célszerű. A napellenzőt javasolt 2-3 évenként szakemberrel megnézetni. A mozgó alkatrészeket speciális kenőanyaggal kezelni, a szükséges csavarokat ellenőrizni.

Mit tehetek, ha gyártás után mégsem tetszik a ponyva színe?

Ilyenkor sajnos a régit nem tudjuk visszavenni, az új ponyvát pedig meg kell vásárolni. Egyébként a ponyva ára kb. az összköltség 40 %-t teszi ki.

Már meglévő napellenző ponyvájának cseréjét is vállalják?

Mielőtt elvállalnánk, mindenképpen szükséges a meglévő szerkezet megvizsgálása. Fel kell mérni, hogy annak állapota lehetővé teszi-e egy új ponyva felszerelését.

Környezetbarát termékeket is forgalmaznak?

Igen, a ponyvát beszállító partnerünk különös hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. egyedi megoldásait, folyamatos törekvéseit nemzetközi díjak is jelzik.