Mire érdemes figyelni napellenző vásárláskor?

Napellenző fontos pontjaiA napellenző egy életre szól, nem csupán 2-3 szezonra!

Már a Nagymamám is azt tanította: kétszer fizet aki gyorsan fizet! Mert sokan dörzsölik a markukat, hogy hú, milyen ügyesek is, megspóroltak most 10-20 ezer forintot, aztán Ők azok, akik 1-2 év múlva veszik észre, hogy milyen jó is lett volna ha a jobb minőséget választják.

És ez nem nagy árkülönbség kérdése ekkora tétel esetén. Ezért a következő, rövid írásban tömören bemutatjuk, mire érdemes figyelni napellenző választáskor, ha hosszan és jól működő napellenzőt szeretnének, ami alá akár sok év után is szívesen ülhet ki a kellemes árnyékba a forróságban.

A képen számokkal jelezzük a fontosabb pontokat, melyekre érdemes figyelni. Alapvetően meghatározzák egy árnyékoló hosszú távú, kényelmes és biztonságos használatát. A nyilakkal jelölt fontos részek a következők:

1. A zártszelvény:

Zártszelvénysokan nem is gondolnánk de ez a napellenző "gerince", tulajdonképp ettől stabil a szerkezet. Ezért a hazai átlagtól eltérően 2 mm falvastagságú zártszelvényre építjük napellenzőinket, ami miatt azok nagyon masszívak. Mindemellett nagyon fontos, hogy a zártszelvény un. galvánfürdőben előkezelt legyen, ezért lesz belül is rozsdamentesített. Így a  rozsdás lé évek múltán sem fog folyni a falon, ezzel sok bosszúságot és költséget megspórolva.

 

2. Az öntvények:

Öntött alkatrészek tulajdonképp ezek minősége adja meg a napellenző erősségét, ugyanis ezek az alkatrészek törnek el egy nem megfelelő minőségű napellenzőben először, ezt számtalan példa is bizonyítja. Ezért az alumínium alkatrészeknek vagy  nyomás alatt öntöttnek vagy extrudált profilból készültnek kell lennie. Ez azért fontos, mert így biztosítható az alkatrészekben a "zárványmentesség", tehát az alkatrészek belsejében nincsenek rejtett légbuborékok, ezért erősek és hosszú életűek. Tehát ez is a biztonságos működés alapja.  Napellenzőink alkatrészei és könyökkarjai ezért is kapták meg a nemzetközi TÜV minősítést.

 

3. A csavarok:

Rozsdamentes csavarok alapvető fontosságú elemei a napellenzőnek. Ezért a csavaroknak megfelelő minőségűnek, legalább 8.8-as szakítószilárdságúnak szükséges lennie a legnagyobb biztonság elérése végett. Ezt egyszerű ellenőrizni , ugyanis rá van írva a megfelelő minőségű csavarok "fejére". Mindezek mellett fontos, hogy a csavarok rozsdamnetesek és un. önzáró "anyával" ellátottak legyenek. A rozsdamentesség azért fontos, hogy a rozsdás lé ne kezdjen el folyni a napellenzőből néhány év után. Az önzáró anya pedig azért, fontos mert a napellenzőt a levegő mozgatja, rázza, ezért a csavarkötések hajlamosak meglazulni és ezzel akár kárt is okozni. Az önzáró anya ezt a problémát küszöböli ki. Ez is egyszerűen ellenőrizhető, az alábbi képen is látható műanyag betét van beépítve az anyába. 

4. A rugók:

Könyökkar biztosítják a napellenző feszességét. Ezért könyökkarjainkban két illetve nagyobb kinyúlás esetén három rugó biztosítja a megfelelő feszességet. Ezért is állíthatjuk büszkén, hogy hat méter szélességig bőségesen elegendő két könyökkar használata. Valamint így tudunk normál könyökkarral 4,1 méter kinyúlást is biztonságosan elérni.

5. Az állíthatóság:

Dőlésszög állításA dőlésszög állíthatósága szinte az egyetlen de annál fontosabb állítási lehetőség a napellenző esetén. Ezért fontos, hogy ennek nagyon jónak kell lennie. Fontos, hogy a dőlésszög fokozatmentesen állítható legyen. Akár 0-90 fok tartományban.Ha pedig a képen is látható módon a dőlésszög egyszerűen bármikor állítható a kurbli segítségével akkor az jó.

6. A ponyva:

Sattler logoA minőségi textil sokáig megőrzi eredeti szépségét és minőségét. A sattler cég vásznaira 5 év fakulási garanciát vállal. A szövet szálában színezett.

 

7. TÜV minősítés:

TÜV logoA TÜV minősítés egy nemzetközi minőségi szabvány. Sokan szeretnék ilyen jellen ellátni terméküket de ezt a jelet csak bevizsgált és minősített termékek kaphatják. Ez a matrica igazolja a biztonságot, a minőséget.Minden napellenzőnk rendelkezik ezzel a minősítéssel.

 

Tekintse meg teljes napellenző választékunkat!