Jó tudni

 1. A piacon nagyon sokféle napellenzőt lehet már vásárolni közel azonos illetve attól nagyon eltérő áron is. Mivel napellenzőt jobb esetben csak egyszer vásárol magának az ember ezért mind a termék, mind a szállító cég kiválasztása nagy körültekintést igényel. Érdemes a részleteket megkérdezni a gyártótól de legjobb ha személyesen nézi meg előre, hogy mit is fog vásárolni. Így nem érheti csalódás a termék felszereléskor.
  Amikre érdemes odafigyelni:
  • a szerkezet minősége (a profilok, öntvények minősége, zártszelvény rozsdamentesítettsége, a ponyva anyaga, ...)
  • az egyszerű és biztonságos állíthatóság
  • garancia (számlával együtt érvényesíthető!)
  • mennyire biztonságos a napellenző, rendelkezik-e TÜV vagy CE minősítéssel (Unios tagságunk óta követelmény)
  Hasznos tanácsokat a Gyakran Ismétet Kérdések menüpont alatt is találhat.
 2. A cégünk által gyártott és felhasznált szerkezetek minősítését a legelismertebb, független minősítők igazolják. Ez azt jelenti, hogy a Fehér és Társai Kft által forgalmazott termékek a legmagasabb szintű minősítési eljárásoknak is megfelelnek, tehát igen jó minőségűek, stabilak, biztonságosak, tartósak.
  • TÜV minősítés: a nemzetközi szinten is vezető, legelismertebb, független német minőségellenőrző intézet végzi. A TÜV minősítés a legmagasabb minőséget és a független vizsgálatot jelenti. A minősítő cég tapasztalata és felszereltsége garantálja az ellenőrzés és minősítés legmagasabb színvonalát.
  • CE tanúsítvány: egy olyan megfelelőségi eljárás eredménye, amelynek használata azt igazolja, hogy az adott termékek paramétereit összehasonlították az EU szabályozási rendszerében a megfelelő termékek piaci forgalomba hozatalára vonatkozó harmonizált jogszabályok előírásaival. Ezeknek az előírásoknak a termék megfelel.
  • ISO minősítés: A minőségirányítási rendszerekkel szemben támasztott követelményeket a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) az ISO 9000-es szabványsorozat által rögzítette, melyet a világon működő szabványügyi szervezetek nagy része meghonosított. Az ISO minősítést 2005-ben vezettük be cégünkben.
 3. Vannak olyan igazán jó és megbízható technikai megoldások, melyek miatt nem kell évente nyugtalankodni, hogy mikor törik vagy szakad le - mert rendeltetésszerű használat mellett az egyszerűen elképzelhetetlen.
  • A napellenző szerkezetét szállító olasz bat cég, 250.000 darab napellenzőt gyárt évente és azokat a Föld 70 országában
   forgalmazza.
   Az Ausztrál óceánparrtól Dél-Amerikáig. A láncos csuklók terhelését úgy alakítja ki, hogy azok legalább 10.000 ki-, bemozgatást bírjanak ki. Ez azt jelenti, hogy évi 150 nap használatot, napi 2x nyitást, csukást számolva a szerkezet élettartama 33 év, míg a bowdenes szerkezet 7500-as tesztje is 25 év garanciát jelent.
 4. A cég által forgalmazott napellenző vászon (ponyva) Európa vezető gyártóitól származik (Sattler Ag és Sauleda S.A), és a Földközi tenger napsütötte országaiban is ezt használják. Színtartóssága az UV stabilizáltságának köszönhetően magas, évekig bírja a legerősebb napot is, úgy hogy nem lesz kopott, fakó, hanem úgy néz majd ki, mint új korában.
 5. Tudja Ön, hogy a jól megválasztott árnyékolási módozatok nyáron a lakás hűtését, télen pedig a melegen tartását segítik elő? Hogy segítségükkel csökkenthetőek a fűtési, hűtési költségek? És ráadásul mindezt felhasználóbarát módon, erős légmozgás nélkül érik el?
  • sokunk szeme nehezen viseli el az állandó légmozgást, amit a ventilátor okoz, és
  • egyre többen vagyunk azok, akik nem szeretik a légkondit se
 6. Vannak olyan külső intelligens automatizálási lehetőségek a napellenzőhöz, redőnyhöz vagy zsalúziához illeszthetően, melyek akkor is működnek, ha nem vagyunk otthon. Érzékelőjük automatikusan működésbe lép, ha jön a szél, eső, vagy a vihar (link a Kényelmi megoldásokhoz),
 7. A házhoz illő redőny és zsalúzia (külső lamellás árnyékoló) nemcsak árnyékol, de még külső védelmet is nyújt.
 8. Házépítés során érdemes eleve beterveztetni a redőny helyét - még akkor is, ha rövid időn belül nem vesszük igénybe - mert akkor az utólagos beépítésnél nem lesz szükség a tok és a vezetékek (motorizált esetében) kifúrására.