Könyökkaros napellenző Gyakran Ismételt Kérdések

Amennyiben Ön is szeretne kérdésére választ kapni, írja meg nekünk üzenetküldő oldalunkon.

Igaz, hogy rozsdamentes csavarokat használnak?

Igen, ez igaz. Minden olyan helyre, ahol eső érheti a napellenzőt és a műszaki adottságok engedik, ott rozsdamentes csavarokat, minőségi, önzárós anyákat használunk. Ezt sokan nem tekintik fontos tényezőnek de mikor évek után a rozsda elkezd folyni a napellenző alkatrészeiből akkor válik igazán bosszantóvá.

Csak számlával, bruttó áron tudok vásárolni Önöktől?

Igen, termékeinket külföldről importáljuk valamint hivatalos forgalmazóktól vásároljuk, ezért a számla nélküli forgalmazás nem oldható meg, mindamellett, hogy az nem is törvényes. Ennek ellenére számtalanszor találkozunk azzal, hogy konkurens cégek nettó árat adnak (mely általában felbruttósítva drágább is mint a mi minőségi termékünk)! Nagyon fontos figyelni erre, ugyanis számla nélküli vásárlás esetén a garanciát sem lehet érvényesíteni! Valamint 20 éves tapasztalatunk alapján állíthatjuk, a számla nélküli termékek valamilyen minőségi hiányosságot is rejtenek!

Valóban Önök gyártják a napellenzőket vagy csak mint mások is, jól hangzó, csalogató szövegként alkalmazzák?

Igen, a napellenzőket valóban mi gyártjuk itt a telephelyünkön, saját varrodánk és alapanyag raktárkészletünk van, az általunk forgalmazott termék magyarországi vezérképviselete vagyunk. Sajnos ez a szakmában elterjedt szlogen, de mi valóban importőrök és gyártók vagyunk. Jöjjön el hozzánk és győződjön meg róla a saját szemével.

Igaz, hogy 6 méter szélességű napellenzőhöz 3 kar alkalmazása szükséges?

Nem, ez nem igaz. Megfelelő minőségű könyökkarok használatával 6x3 méteres méretig 2 db kar használata bőségesen elegendő, a 3. kar szüksége inkább a minőség hiányosságáról árulkodik.

Mennyire fontos, hogy az un. zártszelvény megfelelően előkezelt legyen?

Nagyon is fontos. Ugyanis a zártszelvény a nem festett részeken kezd el rozsdásodni. Ennek megelőzése érdekében az általunk forgalmazott napellenzőkbe 2 mm falvastagságú (tehát különlegesen erős, Magyarországon általánosan az 1-1,5 mm vastagságú használatos), galvanizált (galván fürdőben merített, így a belseje is ellenáll a rozsdásodásnak) zártszelvényt építünk. Igaz, erre megvásárláskor nem igazán gondolnak, de amikor évek múltán sem kezd el rozsdásodni a napellenző akkor igazán érzékelhető, hogy az Ön termékének a forgalmazója nem sajnálta ki az anyagot a termékből.

Miért hangoztatják annyira, hogy a dőlésszög fokozatmentesen állítható legyen?

Ez valóban egy nagyon fontos kérdés véleményünk szerint ugyanis nincs is annál csúnyább látvány mint amikor a napellenzőt nem lehet szépen beállítani vízszintesre és csálén áll. Valamint az utólagos módosítás is így csupán percek kérdése.

Milyen alapon mondják azt, hogy az Önök termékei minőségiek és tartósak?

Erre leginkább az általunk forgalmazott termékek minőségigazolásai valamint 20 éves szakmai múltunk a garancia. Valamint az a tény, hogy napellenző szerkezeteinkből 250.000,- darab készül évente és a világ 70 országában forgalmazzák. Véleményünk szerint ha egy napellenző az Ausztrál óceánpart sós levegős, szeles körülményei között is bizonyítnak, akkor annak Magyarországon is meg kell állnia a helyét.

Forgalmaznak előre gyártott árnyékolástechnikai eszközöket?

Nem. Minden termékünk beszerelését gondos előkészítés és helyszíni felmérés előz meg. Ezt követően az egyedi igényeknek megfelelően gyártjuk le és állítjuk össze a megrendelt terméket.

Mindig helyszíni felmérés előzi meg a végleges árajánlatot?

Igen. Előzetesen tájékoztató árajánlatot adunk ki, amit a helyszíni felmérést követően véglegesítünk. A tájékoztató és végleges árak között ált. kisebb, mint 3 % a különbség, azokban az esetekben amikor semmi extra nehezítő dolog nem adódik.

Mennyi idő telik a megrendelés és beszerelés között?

Általánosan a napellenzők felszerelése a megrendeléstől számított, szezonon kívül max. 5-7., szezonban 7-12. munkanapon történik. Egyéb termékeinknél általánosan a megrendelést követő 10-14 munkanapon belül kerül helyére a megrendelt termék. A zsaluziák szállításu határideje kb. 4 hét.

Kell fizetni a helyszíni felmérésért, szaktanácsadásért?

A felmérés Budapesten 100.000 Ft megrendelés felett díjtalan, szaktanácsadásért fizetni kell. Amennyiben bruttó 100.000,- Ft-os megrendelés követi a személyes felmérést a helyszínen, úgy ezen szolgáltatásunk ingyenes. Amennyiben nem követi megrendelés a helyszíni felmérést ill. tanácsadást, úgy cégünk 10 km-es körzetében egységesen 7000 Ft díjat számítunk fel. Ennél távolabbi helyszínek esetében 180 Ft/km útdíjat oda-vissza is felszámítunk.

Kell előleget fizetnem?

Igen, megrendeléskor 40 % a fizetendő, melyről írásos igazolást, átvételi elismervényt is adunk. A fennmaradó részletet felszereléskor kell kifizetni készpénzben.

Fizethetek bankkártyával?

Nem, magánszemélyek 300.000,- Ft-ig csak készpénzzel, felette banki átutalással is fizethetnek.

Budapesten kívül is vállalnak munkát?

Igen, egységesen 180 Ft/km szállítási díjat számolunk fel oda-vissza. Illetve szívesen javasoljuk országos viszonteladói hálozatunk megbízható tagjait.

Megnézhetem a mintadarabokat?

Igen, sőt javasoljuk is, mivel segíti azt, hogy a megrendelők pontosan tisztában legyenek az igényelt áruk kinézetével, minőségével, lehetőségeivel. Ugyanis sokan csak mesélnek a napellenzőről és kiszállításkor pedig mást adnak. Ilyen mintákkal a viszonteladóinkat is ellátjuk, keresse náluk is.

Kell tisztítani a napellenző ponyváját?

Az általunk forgalmazott ponyvák speciális szennytaszító kezelést kapnak, így csupán portalanításuk szükséges, sima kisnyomású kerti slaggal majd szárítással. Ezen kívül gombásodás- algásodásgátlóval kezelt. Beszállítónk a színtartósságra is 5 év garanciát vállal.

Igényel a napellenző karbantartást? Ha igen mennyi időnként?

Igen, a hosszabb élettartam érdekében célszerű. A napellenzőt javasolt 2-3 évenként szakemberrel megnézetni. A mozgó alkatrészeket speciális kenőanyaggal kezelni, a szükséges csavarokat ellenőrizni.

Mit tehetek a ponyvával, ha mégsem tetszik a színe?

Ilyenkor sajnos a régit nem tudjuk visszavenni, az új ponyvát pedig meg kell vásárolni. Egyébként a ponyva ára kb. az összköltség 40 %-t teszi ki.

Ha már van otthon napellenzőnk, de szeretnénk lecseréltetni rajta a ponyvát, azt elvállalják?

Mielőtt elvállalnánk, mindenképpen szükséges a meglévő szerkezet megvizsgálása. Fel kell mérni, hogy annak állapota lehetővé teszi-e egy új ponyva felszerelését.

Környezetbarát termékeket is forgalmaznak?

Igen, a ponyvát beszállító partnerünk különös hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Egyedi megoldásait, folyamatos törekvéseit nemzetközi díjak is jelzik.