Az 5 legfontosabb kérdés napellenző vásárlás előtt

Napellenzőt választani bizony nem kis feladat, hiszen ma már hihetetlenül sok típus, forma, szín és megoldás áll a rendelkezésünkre a piacon. Mostani írásunkban ebben szeretnénk önnek segíteni: megmutatjuk, mi az az 5 legfontosabb kérdés, amit mindenképp érdemes átgondolnia, mielőtt napellenzőt választ.

Mit várunk az új napellenzőnktől?

Amikor napellenző választása előtt állunk, számos szempont cikázik a gondolatainkban. Nyilván szeretnénk, ha napellenzőink minőségi anyagból készülnének, ha nagyon sokáig a rendelkezésünkre állnának, ha színben és stílusban is beleolvadnának környezetükbe és persze nem utolsó szempont az sem, hogy ár-érték arányban is a lehető legjobb ajánlatot kapjuk. Lehetséges, hogy mindennek megfeleljen egy napellenző? Persze!
Vizsgáljuk meg azonban ezeket a szempontokat egy kicsit közelebbről:

√ „A napellenzőnk készüljön minőségi alapanyagokból”A napellenzők esetében kiváltképp igaz, hogy a gyengébb minőségű alapanyagokból készülő verziók bizony könnyedén és rövid időn belül bosszúságokat okozhatnak nekünk. Mivel a segítségükkel nem csupán 2-3 évre szeretnénk megoldást az árnyékolásban, így nagyon fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk a választott napellenzőnk anyagát.
Megfelel az érvényes szabályozásoknak? Milyen garanciát vállal rá a cég, akitől vásárolni szeretnénk? Érdemes több napellenző típust személyesen is megnéznünk, hiszen gyakran már szemmel is látszik a különbség.


√ „A napellenzőnk nagyon sokáig szolgáljon bennünket”A minőségi alapanyagok mellett természetesen a készítés módja is befolyásolja, hogy körülbelül hány évig szolgál majd bennünket az új napellenzőnk. Bátran kérdezzük meg a gyártót, forgalmazót arról, hogy mit érdemes tudni az adott napellenzőről! Tudjuk meg, szerintük hány évre szól ez a választás. Miért érdemes szerintük éppen az ő egyik napellenzőjüket választanunk? Mivel tud többet? 
Azok az üzletekre ugyanis, ahol magabiztosan válaszolnak ezekre a kérdésekre, és elmondják (sőt, akár meg is mutatják) nekünk, hogy miért számíthatunk jó eséllyel sokkal hosszabb távon is a tőlük vásárolt napellenzőre, bátran rábízhatjuk magunkat.


√ „A napellenzőnk színében és stílusában is igazodjon otthonunkhoz”Ma már szerencsére számos forma és szín közül választhatunk, amikor új napellenzőnket indulunk el felkutatni. Így ön is biztos lehet abban, hogy megtalálja az otthonához legjobban illő árnyékolót. Bátran kérdezzen, nézze meg akár személyesen is a zártszelvény, az öntvények és persze a ponyva színét is. 
A legtöbb vásárlónkban fel szokott merülni a kérdés, hogy a hosszan tartó, erős napsugárzás kifakítja-e idővel a napellenzőnk ponyváját, és ha igen, akkor mit lehet ez ellen tenni? Mivel ponyváink anyaga szálában színezett, így ezzel biztosítva van a hosszú távú színtartásuk. A gyártónk (Sattler) ráadásul 5 év fakulási garanciát is vállal az anyagaira, így ön is biztos lehet abban, hogy napellenzője sokáig megtartja majd gyönyörű színét.


√ „A napellenzőnk ár-érték arányban a legjobb legyen”Nem célunk a legdrágább megoldásra rábeszélni, ugyanakkor nagyon fontos hangsúlyoznunk, hogy a napellenzők vásárlásakor lehetőség szerint NE kizárólag az ár döntsön. Egy alacsonyabb árkategóriás napellenző könnyen lehet, hogy alacsonyabb minőségű is egyben, így nem élvezhetjük olyan sokáig az általa biztosított eső- és napvédelmet, mint egy drágább társa esetében. 
Mi inkább ár-érték arányban javasoljuk az ön számára legjobb napellenző megtalálását: adjon plusz minőségben, vagy működésben az alacsonyabb árkategóriájú napellenzőkhöz képest, mégis még beleférjen a költségvetésbe.

Ha a fent említett szempontokat figyelembe veszi a választáskor, akkor máris nagyon jó eséllyel indul az ön számára legmegfelelőbb napellenző megtalálásában. Ahogy azonban azt már az írásunk elején ígértük, van 5 olyan fontos szempont, amit mindenképp érdemes még átgondolnia, mielőtt napellenzőt vásárol:

1, Milyen típusú napellenzőt válasszon?A megfelelő napellenző kiválasztásának egyik sarkalatos kérdése, hogy melyik típust válasszuk: könyökkaros napellenzőt, ablak, a balkon árnyékolásához legmegfelelőbbet, vagy akár a pergolák, télikertek árnyékolásához készült megoldásokat.
A válasz alapja tehát, hogy HOVA szeretné elhelyezni új napellenzőjét, milyen szinten és mekkora árnyékot szeretne elérni a segítségével és mennyire fedje be az adott területet.
Emellett persze az is fontos, hogy pontosan lemérjük, mekkora szélességben és hosszúságban lesz szükség az árnyékolásra. Ezzel kapcsolatban bátran kérje szakértőink segítségét!


2, Milyen időjárási viszonyoknak kell megfelelnie a napellenzőjének?A napellenzők elsődleges feladata, hogy megvédjék az általuk beárnyékolt területet az izzó napsugaraktól, esőtől, lehulló apróbb levelektől, ágaktól. A megfelelő napellenző kiválasztásakor ugyanakkor érdemes megvizsgálnunk azt is, hogy mennyire erős szélnek lesz kitéve. Előfordulhat ugyanis, hogy ön elmegy otthonról, elfelejti visszahúzni a napellenzőjét és hamarosan megérkezik egy erős széllökésekkel kísért vihar. Amennyiben a napellenzője nem önműködő (erről majd kicsit később írunk részletesebben) előfordulhat, hogy egy-egy ilyen komolyabb viharos szélben megrongálódik a tartó szerkezete és a vászon is.
Nagyon fontos tehát, hogy felmérjük, mennyire szeles, vagy éppen szélvédettebb helyre szeretnénk elhelyezni új napellenzőjét, hiszen ez meghatározza a megfelelő megoldás kiválasztását.

Az általunk forgalmazott napellenzők a világ 70 országában jelen vannak. Kiemelt minőségüket mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy éppúgy ellenállnak egy ausztrál tengerparti nyaraló sós-párás-szeles levegőjének, mint egy magyarországi otthon környezetének.

3, Nem 2-3 évre választ, de 2-3 évente van vele teendője!Napellenzőt nem 2-3 évre szeretne választani az ember, így érdemes magasabb minőségben, jó ár-érték arányban gondolkoznia. Mindig hangsúlyozzuk azonban, hogy 2-3 évente érdemes egy szakemberrel átnézetnie napellenzőjét, aki megfelelően fel tudja mérni annak állapotát és akár kisebb javításokkal, cserével meg tudja hosszabbítani a napellenző élettartamát. 


4, Kézi- vagy motoros mozgatású napellenzőt válasszon?Szerencsére a gyártók ma már számos kényelmi szempontra is odafigyelnek egy-egy napellenző megálmodásakor. A kézi mozgatás mellett ma már gépi mozgatású (motoros) napellenzők választására is van lehetőségünk, ami nagy segítség például az idősebb korosztály számára, de a fiatalabbak számára is kényelmes megoldást jelent a mindennapokban.


5, Az önműködő napellenzők titkaMa már léteznek olyan gépi mozgatású (motoros) napellenzők is, amik intelligens szélérzékelővel vannak ellátva. Így, ha véletlenül elfelejtenénk visszahúzni a napellenzőnket, mielőtt elmegyünk otthonról és hirtelen vihar támad, akkor az önműködő rendszer azonnal munkához lát és behúzza kedvenc napellenzőnket – ezzel védve meg a vihar okozta esetleges károktól.

Segítünk a választásban!

Ha ön is szeretné megtalálni az otthonához és árnyékolási igényeihez legmegfelelőbb napellenzőt, akkor keressen bennünket bátran. Szakértő kollégáink tanácsadással, helyszíni felméréssel segítenek önnek abban, hogy hosszú távon is megbízható megoldást kapjon otthonának, teraszának, balkonjának, vagy akár télikertjének árnyékolásában.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen árajánlatot egyedi kalkulátorunk segítségével!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük